Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Bliver jeg snydt af ingredienslisten?

Der lægges langt større vægt på, hvad der er på ingredienslisten. Men får vi også det vi betaler for? Her er en guide til at forstå indholdslisten, samt forstå hvordan man kan blive snydt.

Da Jane Iredale startede for 27 år siden, blev alle kursister spurgt om hvor mange der rent faktisk studerede indholdet  på ingredienslisten. Dengang var de glade, hvis bare en enkelt løftede hånden op. Det samme spørgsmål skaber i dag en lidt anden reaktion: "gør vi ikke alle det?!" Der lægges langt større vægt på, hvad der er på ingredienslisten end nogensinde før, lige fra mad til personlig pleje. Dog spekulerer vi på, om det meste af det som bliver kontrolleret, er fokuseret på, hvad der ikke er i et produkt i forhold til hvad der faktisk er i produktet. Det er selvfølgelig også meget nemmere at læse indholdslisten efter for parabener og palmeolie, end at spekulere over resten af ingredienserne.

Forstå ingredienslisterne på din kosmetik

Vi kan sagtens forstå, hvis man synes at mange af ingredienserne på indholdslisten er obskure og svære at udtale. Der er en gammel regel som hedder ”hvis du ikke kan udtale det, vil du ikke have det,” Men det er langt fra sandheden! Men hvorfor? Producenterne af kosmetiske produkter overholder en regel, der blev etableret i begyndelsen af 70'erne af Personal Care Product Council i USA, som standardiserede verdensomspændende nomenklatur for ingredienser. Kendt som the International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, eller INCI, det er en blanding af videnskabelig, latinsk, og engelske navne fundet på kosmetike indholdslister. Latin bliver altid brugt til at beskrive planteingredienser så du er undskyldt, hvis du ikke ved at gaultheria procumbens er planten nedliggende bjergte, eller at sodium cocoate rent faktisk er kokosolie.

Der er også en anden udfordring: På trods af at ingredienserne står på indholdslisten, bliver der ikke informeret hvor meget af hver ingrediens, som er i produktet. Det bedste du kan gøre, er at forstå ingredienserne er i en rækkefølge fra mest til mindst. Så et produkt kan blive markedsført, på at have en fantastisk ingrediens, men kan være til stede i en så lille mængde at det faktisk er ubetydeligt for kvaliteten af produktet.

Hvad er Jane Iredales makeup lavet af?

Vi har altid stræbt efter at vores produkter styrker huden og ikke irriterer den, det er derfor vi er "The Skin Care Makeup". Fra starten har det handlet om at skabe sund og smuk hud, ikke ved at gemme det under en maske af makeup, men ved at nære huden med de bedst mulige formler vi kan udtænke. Dette betyder at vi indkøber unikke, første-klasses ingredienser, som øger hudens sundhed. Mange af ingredienserne er helt almindelige ingredienser i dag, men da vi begyndte på rejsen efter ”CLEAN” makeup var nogle af ingredienserne ikke populære nok til at have et INCI navn.

Der er dog fire ingredienser, der altid samler mest interesse: avocado-olie, hyaluronsyre, æbleekstrakt og granatæble-ekstrakt. Læs meget mere om ingrediensernes egenskaber og fordele på vores makeupblog - under ingredienser.

Relaterede artikler