Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Titaniumdioxid

Bekymret for titaniumdioxid (CI 77891 ) i din makeup? Her får du klar besked om den titaniumdioxid, der anvendes i vores mineralmakeup.

Ingen af Jane Iredales mineralpudder-produkter inderholder partikler i nanostørrelse. Derfor udgør den titaniumdioxid (titandioxid), der anvendes i vores mineralpudder ikke en sikkerhedsmæssig betænkelighed i forhold til indånding, da disse generelt er baseret på at man eksponeres for partikler i nanostørrelse. 

For at sikre, at vores pudder-produkter er sikre og ikke udgør en risiko ved indånding, har vores løse puddere; Powder-Me SPF og Amazing Base derudover gennemgået toksikologisk undersøgelse, for at vurdere eventuel indånding og risiko forbundet med disse produkter. På baggrund af generelt accepterede og konservative foranstaltninger, vurderes det at de ikke udgør en risiko. Toksikologisk undersøgelse er både komplekst og bekostelig og er ikke påkrævet. Vi har valgt at undergå disse tests, for at imødekomme eventuelle bekymringer ved indånding og sikre at vores produkter er sikre at anvende.

Teknisk set er ingrediensen ikke længere lovlig at anvende som tilsætning i fødevarer i EU, da titaniumdioxid ikke kan konkluderes at være sikker at indtage.

Et studie gennemført af EFSA fandt dog, at indtagelse af 1g/kg. i kropsvægt (svarende til 60-80g/pr. dag for en gennemsnitlig person) ikke havde nogen tydelige bivirkninger. 

I forhold til anvendelse af titaniumdioxid i læbeprodukter som eksempelvis Naturally Moist Lipstick (3,4g) påføres i gennemsnit 0,03g i en enkelt påføring. Det betyder at den mængde produkt du uungåeligt "spiser" er en brøkdel af dette. Selv hvis indholdet af titaniumdioxid var 100%, ville der ikke være nogen risiko forbundet ved anvendelse.

 

Relaterede artikler